Zrinjski rutinski protiv Differdangea za drugo pretkolo Evropske lige

Plemići slavili sa 3:0

Zrinjski rutinski protiv Differdangea za drugo pretkolo Evropske lige

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog večeras su na svom terenu pobijedili Differdange sa 3:0 u okviru prvog pretkola Evropske lige.

Plemići su uspjeli da slave protiv kluba iz Luksemburga iako u prvih pola sata nisu baš blistali. Većinom smo na terenu gledali uspavanku koja je gostima itekako odgovorala, ali Zrinjski je u finišu prvog dijela uspio da se trzne i sve riješi.

Prvu kakvu-takvu priliku na ovom meču vidjeli smo u 25. minuti kada je Bilbija šutirao, ali lopta je otišla preko gola. Dvije minuta kasnije i gosti su zaprijetili preko Bucha, no ostalo je 0:0.

Zrinjski je otpor gostiju uspio slomiti u 38. minuti. Sjajni Mašić je asistirao za Bilbiju koji je sa nekih sedam metara pogodio nebranjeni dio mreže za 1:0.

Samo dvije minute kasnije mostarski klub je udvostručio prednost. Kapiten gostiju Franzoni pravi veliku grešku i šalje loptu ka Filipoviću koji je sjajno lobovao golmana Differdangea za 2:0.

U drugom poluvremenu ponovo je bio nešto slabili ritam igre i bilo je jasno da su stvari u ovom meču riješene. Tačku na ovaj meč stavio je debitant u dresu Zrinjskog Josip Ivančić.

Naime, u 80. minuti Bašić je sjajno uposlio Ivančića koji je uspio pogoditi za 3:0 i za prvi gol u dresu novog kluba bilo mu je potrebno samo pet minuta.

Zrinjski je utakmicu rutinski priveo kraju i zasluženo slavio sa 3:0, te osigurao mjesto u drugom pretkolu Evropske lige.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Zrinjski - Differdange 3:0 (Bilbija 38', Filipović 40, Ivančić 80')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zinjski: Brkić, Tičinović, Jakovljević, Barbarić, Stojkić, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija, Todorović, Mašić.

Differdange: Straus, Franzoni, Brusco, De Taddeo, Lempereur, Pereira, Balde, Gulluni, Joachim, Buch, Goncalo Almeida.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KemalMalovcic
Cestitke Hrvatskom Športskom klubu Zrinjski, koji je na lijep nacin predstavio BOSNU I HERCEGOVINU u europa ligi.
16 0
Deda3003992
Čestitke bosansko hercehovačkom predstavniku na odličnoj igri i prolazu dalje na stadionu koji je kroz historiju bilježio odlične rezultate nekad jugoslovenskih, a sada bosansko hercegovačkih klubova.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi