Lijevi bek odlazi

Chelsea prodajom Alonsa "skuplja" novac za Haverza

S. Bošković

Marcos Alonso nalazi se na izlaznim vratima Chelseaja.

Ovaj lijevi bek u Chelsea je stigao 2016. godine iz Fiorentine, a sada će karijeru najvjerojatnije nastaviti u Sevilli.

Osvajači Evropske lige žele da osnaže svoj tim, te pokušavaju da iz Barcelone dovedu Ivana Rakitića, a pored njega trebao bi stići i fudbaler Chelseaja.

Španski fudbaler karijeru je počeo u drugo timu Real Madrida, a nastupao je i za Bolton, kao i za Sunderland u kojem je igrao kao posuđeni fudbaler Fiorentine. 

Cijena ovog transfera bi trebala biti oko 18 miliona funti, a Chelsea treba novac kako bi završio transfer Kaja Havertza iz Bayer Leverkusena. Za fudbaler Apotekara na Stamford Bridgeu će morati izdvojiti oko 90 miliona funti.

Naravno, Plavci su i prinuđeni da prodaju nekoliko igrača s obzirom na to da je veliki broj fudbalera stigao u Londonu. Iz Leipziga je stigao Werner, Ziyech je došao iz Ajaxa, dok je prije nekoliko dana i završen transfer Chilwella, koji je stigao iz Leicestera. Pored toga, Chelsea je danas kao besplatnog igrača doveo i Thiaga Silvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.