Šta se krije iza testova u Izraelu?

Šta se dešava, da li je do testova ili? Miletić i Juričić u Haifi pozitivni, a u Sarajevu negativni?

Samir Mlaćo

Ekspedicija Željezničara vratila se sinoć iz Izraela, a Plave su zadesili problemi pri povratku kući.

Na sarajevskom aerodromu nisu im dopustili odlazak dok ne potpisu odluku o četraestodnevnoj izolaciji, a zatim je dogovoreno da će nogometaši u izolaciju do ponedjeljka, kada će biti obavljeno novo testiranje.

Luka Miletić je bio jedan od pet Željinih članova kod kojih je potvrđen koronavirus na testiranju u Izraelu, a jutros je defanzivac obavio novo testiranje u certificiranom labaratoriju od strane Federalnog ministarstva zdravstva.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo, test odrađen u ALEA Genetičkom centru je pokazao da je negativan, uostalom kao i prije puta u Izrael. Također, ista situacija je i sa Lukom Juričićem čiji je test također u BiH negativan, a u Izraelu pozitivan.

Zaisto čudno, te sa pravom može sumnjati na rezultate testove koje su Izraelci donijeli Plavima pred meč sa Maccabijem koji je na kraju i odgođen jer su obojica ovih fudbalera i pred polazak u Izrael bilo negativni na korona virus. Da li će i kada biti odigran UEFA još uvijek nije donijela odluku. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.