Može i velikan, ali ne u ovakvim uslovima

Želje Vlade Jagodića pred žrijeb u ponedjeljak su jasne

Edmir Škorić

FK Borac je uspješno prošao prvu prepreku u Evropi i sada s nestrpljenjem čeka ponedjeljak i žrijeb parova 2. pretkola Evropske lige.

Borac je u prvom pretkolu pobijedio Sutjesku iz Nikšića i sada kao nenositelj čeka narednog rivala. U opticaju je 35 mogućih rivala, a nije isključeno da kuglice Banjalučanima dodijele ekipe poput Tottenhama, Milana ili Wolfsburga.

Mnogi žele neko atraktivno i zvučno ime, ali Jagodić bi najradije rivala po mjeri protiv kojeg može da se očekuje plasman u 3. pretkolo.

"Teško je govoriti o imenima, bilo bi degutantno jer možda se desi da i ne bude u našoj podgrupi. Znate da će biti grupe po 10 klubova u kojima će se tražiti pet parova. Da li će to biti opet na regionalnom principu, što bi nam i najviše odgovaralo, vidjećemo. Imamo vrijeme za skauting, nisu utakmice odmah nakon žrijeba, već se igra za nepune tri sedmice", istakao je Jagodić, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ima želja i reakcija u klubu i oko njega. Voljeli bi najjače. I ja bih volio dobiti najjačeg, ali samo pod uslovom da imamo publiku, pa da napunimo naš Gradski stadion i da ljudi imaju šta vidjeti. Ovako, zagovornik sam da dobijemo nekoga sa kim možemo ravnopravno da se borimo, a ima takvih ekipa. Zašto ne biti optimista? Nisam ludi optimista, ali optimista jesam jer zašto se ne bismo borili za prolaz dalje?", naglašava trener Borca.

Borac će sutra saznati grupu s pet potencijalnih rivala pred žrijeb u ponedjeljak, a 17. septembra igrat će meč 2. pretkola Evropske lige. No, sada su misli cijelog Borca usmjerene na meč sa Krupom u ponedjeljak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.