Jagodić najavio nova pojačanja, te 'prozvao' navalni red svog tima

Borac u ponedjeljak protiv Krupe

Jagodić najavio nova pojačanja, te 'prozvao' navalni red svog tima

S. Mlaćo

Nakon pobjede nad Sutjeskom 1:0, u Borcu se okreću duelu sa Krupom koji se igra u ponedjeljak.

Banjalučani žele nova tri boda. Vlado Jagodić je preuzeo ulogu favorita.

"Mi utakmicom protiv Krupe završavamo ciklus od šest utakmica i idemo na reprezentativnu pauzu. Želja nam je da kroz tu pauzu napravimo ono što nismo stigli, kako bi smo u sljedeće četiri utakmice bili na nivou koji je potreban da ekipa bude u vrhu. Moram naglasiti da je prekosutra veliki ulog. Utakmica protiv Krupe nam može donijeti čak i sami vrh tabele i da uživamo u tome. Igrači to dobro znaju. Radili smo na tome da zaborave lijepe trenutke, koji su iza nas. Okrenuti smo Krupi i moramo namjestiti glave samo za tu utakmicu. Poštujem Krupu. Doće sa svojim ambicijama, mi smo svkakome izazov. Tamo ima par igrača koju znaju šta je Borac. Moramo preuzeti ulogu favorita i da sebi obezbjedimo mir pred reprezentativnu pauzu. Vjerujem u igrače da će napraviti šta nam treba i da će oni na slobodne dane koje sam im obećao otići u velikom stilu i odmoriti se", rekao je Jagodić.

Borčev šef struke neće moći računati na Dujakovića, koji je teže povrijeđen, ali bi trebao biti spreman za Sarajevo, te Bosančića, koji mora na operaciju ruke i za njega je sezona završena, ali i zbog kartona suspendovanog Danilovića. Najavio je i nova pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće potrebe za novim kadrovskim rešenjima, mi moramo reagovati. Nama treba drugi golman, još minimalno jedno, možda čak i dva rješenja u veznom redu, ali i jedan napadač, pošto u ovom momentu naši špicevi nam ne daju ono što nam treba. Ove moje riječi trebaju da shvate kao dodatni stimulans i već na meču protiv Krupe počnu da rešetaju mreže", istakao je Jagodić.

Utakmica Borac - Krupa igra se u ponedeljak na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Trenutni termin za početak utakmice je u 16.00 sati. Međutim, kako su radovi na reflektorima na stadionu pri kraju, isti će imati probu na večerašnjem treningu od 19.00 časova. Tako da postoji mogućnost da se termin odigravanja utakmice pomjeri za 18:00, odnosno 19:00 sati, ali i to će biti poznato u toku sutrašnjeg dana.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi