Danac isuviše optimističan

U Barceloni ga niko ne shvata toliko ozbiljno, a od kluba zatražio Messijevu desetku!

Edmir Škorić

Danski napadač, čija budućnost nije sigurna u Barcelomi, zatražio je broj 10 u slučaju odlaska Lionela Messija.

Martin Braithwaite je u Barcelonu došao zimus, pa se samo uklopio u sivilo katalonskog kluba narednih mjeseci. Stigao je kao prinudna zamjena za tada povrijeđenog Luisa Suareza i male su šanse da će i naredne sezone biti član Barcelone.

No, dečko stvarno ima optimizma, pa je u klub stigao s idejom da mu dodijeli legendarni broj 10, koji je trenutno u vlasništvu Lea Messija. Danac se nada da će upravo on nositi taj sveti broj ako Argentinac napusti Barcelonu, a sve su veće šanse da hoće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Braithwaite je potpisao ugovor na četiri godine, ali za njega se sada zanima nekoliko timova, a trener Ronald Koeman i specijalista za transfere Henrikh Larsson, koji je stigao kao pomoćnik Koemana, moraju da odluče da li je dovoljno dobar da ga se zadrži u kadru i naredne sezone.

Ali priznat ćete, ne izgleda baš ukusno u ovom trenutku zatražiti vlasništvo na brojem 10, pa bio tu Messi ili ne. Uostalom, vjerovatno bi, čak i da Messi ode, taj broj pripao nekom od značajnijih i većih nogometnih imena u Barceloni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.