Messi se suočava sa ogromnim kaznama ako se ne pojavi u klubu u narednim danima
Foto - EPA

Milionski iznosi su u pitanju

Messi se suočava sa ogromnim kaznama ako se ne pojavi u klubu u narednim danima

Midhat Šljivak

Lionel Messi najavio je kako će se sutra neće pojaviti na ljekarskim pregledima i testiranju na koronavirus.

Kompletna ekipa Barcelone ima za sutra zakazano testiranje, a Argentinac je preko advokata obavijestio klub da se on tamo neće pojaviti.

Naravno, razlog je to što želi da ode iz kluba. Taj zahtjev je podnio prije nekoliko dana i od tog trenutka traje pravi mali rat sa rukovodstvom katalonskog velikana.

Međutim, postoje informacije kako Messi neće biti kažnjen ako ne dođe na testiranje, jer je obavijestio klub da ima namjeru otići, ali već od ponedjeljka je druga priča.

Ako se ne pojavi na treningu u ponedjeljak, Messi će snostiti žestoke sankcije. Postoji mogućnost da bude suspendovan do 10 dana bez plate, a na mjesečnoj razini bi mogao ostati bez 7 procenata plate.

Sve zavisi od težine prekršaja koje igrač napravi i ako se ne pojavi sutra i u ponedjeljak, Messi će biti kažnjen sa 7 posto mjesečne plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od utorka bi kazne mogle biti i veće. To se već smatra kao težak prekršaj i mogao bi ostati i do 25 procenata plate.

Messi mjesečno zarađuje 8.6 miliona eura. Mogao bi ostati bez nešto više od dva miliona eura, a vidjet ćemo je li Argentinac spreman za takvu žrtvu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shik
Ljiga od covjeka.Najace klubove preuzima od ljudi koji posloze vec ekipu. Najvece budzete ima da kupuje igrace. I ni blizu da osvoji šampion ligu. A onda ide dalje i dobija milione sto ga klubovi sutiraju kao ostetu. *****ce sugavo....
3 2
Shik
Ma i treba **** ga Guardiola.On ga je popalio.A sad vrtise u krevetu dok Zlatanov dusmanin lezi na milionima...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi