Rossoneri prikupljaju dodatna sredstva

Milanu neophodan novac za transfere, određena cijena za Krunića

E. Škorić

U Milanu rade na nekoliko ulaznih transfera, a istovremeno pokušavaju da prodajom nekolicine igrača pojačaju budžet.

Očekuje se da Milan ubrzo ozvaniči dolaske Tiemouea Bakayoka i Brahima Diaza. I veznjak Chelseaja i krilni nogometaš Real Madrida stižu na posudbe, s tim da će Rossoneri imati pravo na otkup njihovih ugovora na kraju sezone.

Vjeruje se da će, osim njih, kao i dogovorenog nastavka saradnje sa Zlatanom Ibrahimovićem, Milan kupiti barem još dva igrača. Trenutno se radi na transferu Sandra Tonalija iz Brescije. Za "novog Pirla" Milanu je neophodno 30-ak miliona eura, a upravo toliko je trenutno budžet kluba za transfere.

Zato su neki igrači stavljeni na prodaju. Prije svih bh. reprezentativac Rade Krunić, potom desni bek David Calabria, ali i Lucas Paqueta, koji je ujedno i najskuplji među igračima sa transfer liste, ali njega za sada niko ne planira da kupi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Krunića tiče, za njega postoje interesi nekoliko klubova, prije svih Torina, Parme i Freiburga, dok Calabriju također love neki timovi, a za sada najkonkretniji je Cagliari. Milan želi da za Krunića i Calabriju dobije 20 miliona eura.

Cijena koju Milan traži za Krunića je osam miliona, dok prodajom Calabrije planira zaraditi 12 miliona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.