Ispunjene tribine Bilinog polja prošle godine u duelu Sarajeva i Bate Borisova u okviru trećeg pretkola Evropske lige

Bilino polje ponovo realna opcija

Gdje će FK Sarajevo igrati utakmicu trećeg pretkola Evropske lige?

Dino Kurbegović, foto: T. Hebib

U Nyonu je danas održan žrijeb trećeg pretkola Evropske lige, a svog rivala saznao je i FK Sarajevo, koji će snage odmjeriti protiv boljeg iz duela Astana (KAZ) - Budućnost Podgorica (MNE) na domaćem terenu.

Sigurno da je aktualni prvak naše zemlje mogao proći i bolje, ali Astana ili Budućnost nisu ekipe koje se ne mogu pobijediti, posebno što se igra jedna utakmica i to na domaćem terenu.

Mnogi se vjerovatno pitaju gdje će izabranici Vinka Marinovića igrati svoj meč u okviru 3.pretkola Evropske lige. Iz Sarajeva će sasvim sigurno pokušati "ubijediti" UEFA-u da svoj meč igraju na Koševu, no svakako da se i razmišlja o rezervnim varijantama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klubu s Koševa osim igranja na svome terenu preostaju tri opcije, a to su Grbavica, Bilino polje i Pecara. Poznato je da je Sarajevo prošle godine na veliko iznenađenje svoj duel u okviru trećeg pretkola Evropske lige igralo u Zenici na stadionu Bilino polje protiv Bate Borisova (1:2).

Kako saznajemo velike su šanse da Sarajevo ponovo igra na Bilinom polju, a zvanična informacija oko mjesta odigravanja utakmice bit će poznata u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.