Premijerligaške zanimljivosti: Zrinjski najneefikasniji, Sarajevo jedino bez poraza

Premijerligaške zanimljivosti: Zrinjski najneefikasniji, Sarajevo jedino bez poraza

A. Beganović

Sinoćnjim susretom Borca i Krupe spuštena je zavjesa na prvi dio Premijer lige.

Osam ekipa odigralo je po šest mečeva, dok četiri imaju po meč manje s obzirom da je bilo odgođenih mečeva zbog evropskih nastupa naših predstavnika.

Na prvu pauzu zbog reprezentativnih akcija kao vodeći otišao je Borac iz Banja Luke. U šest odigranih susreta izabranici Vlade Jagodića su ostvarili četiri pobjede uz dva poraza. Sve pobjede ostvarili su na domaćem terenu, dok na dva gostujuća meča protiv Željezničara i Širokog Brijega nisu uspjeli osvojiti nijedan bod.

Ipak, sve to im je bilo dovoljno da na pauzu odu kao lideri i to zahvaljujući dobroj efikasnosti jer Borac i Željezničar (utakmica manje) imaju po 12 bodova uz indentičnu gol razliku s tim da je ekipa iz Banja Luke bila efikasnija.

Samo jedna ekipa je na puzu otišla bez poraza. Radi se o aktuelnom bosanskohercegovačkom prvaku FK Sarajevo koji je odigrao pet utakmica. Tri pobjede su ostvarili izabranici Vinka Marinovića uz dva remija.

Jedina ekipa bez bodova je Olimpik. Popularni Vukovi sa Otoke su pretrpjeli poraze u svih pet duela, a zanimljivo je da su u svakom meču poraženi sa jednim golom razlike.

Uz Olimpik još jedna ekipa je na pauzu otišla bez pobjede, a to je Radnik iz Bijeljine. Šest utakmica su odigrali izabranici Slavka Petrovića. Četiri puta su remizirali, dok su u dva navrata teren napuštali pognutih glava. Sa četiri remija su ujedno i ekipa sa najviše neodlučnih rezultata u ligi.

Iako su u pet navrata poraženi Vukovi sa Otoke nisu najneefikasnija ekipa lige. Ta "titula" pripada Zrinjskom koji je odigrao pet utakmica. Dvije pobjede su ostvarili Plemići, uz isto toliko poraza i jedan remi. Obje pobjede su bile minimalne (1:0) i u obje je igrač odluke bio mladi Anes Mašić koji je zapravo jedini strijelac Plemića u dosadašnjem dijelu šampionata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najefikasniji tim prvenstva je Borac sa 13 postignutih pogodaka, a slijedi ga Tuzla City sa tri pogotka manje. S druge strane najlošiju odbranu ima Mladost koja je primila čak 16 pogodaka, no to ih previše ne brine s obzirom da na svom kontu imaju sedam bodova.

Borac, Željezničar i Olimpik su klubovi koji još uvijek nemaju remija, a nijedna ekipa u svom rosteru nema više od tri igrača koji su odigrali svih 540 ili 450 minuta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi