Došao zbog Messija i odbio PSG, a sada...

Španci bruje o izjavi Miralema Pjanića kada je potpisao za Barcelonu

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odlučio je ovog ljeta da napusti Juventus i karijeru će nastaviti u Barceloni.

Prije skoro dva mjeseca potvrđeno je da Pjanić nakon četiri godine napušta Juventus, te da je odlučio da ide u Barcelonu. Bh. fudbaler bi se naredne sedmice trebao priključiti pripremama novog tima nakon što je koronavirus poremetio njegove planove.

Pjanić je objavio prije desetak dana da je pozitivan na COVID-19, te da mora provesti u izolaciji narednih 14 dana. I dalje se nalazi u Torinu, a put Barcelone trebao bi početkom naredne sedmice.

No, Pjanić je već u centru pažnje španskih medija, a svi pišu o njegovoj izjavi. Naime, nakon što je potpisao za Barcelonu bh. veznjak je rekao da je to odlučio kako bi imao priliku igrati s Lionelom Messijem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Pjanić je zbog toga odbio dosta bolju ponudu PSG-a, te je Messi bio taj zbog kojeg je izabrao Barcelonu. Ipak, sada je u zaista nevjerovatnoj poziciji jer Messi želi da ide iz Barce.

Čini se da se Pjaniću neće ispuniti želja da zaigra u istom timu s Messijem jer Argentinac traži raskid ugovora. No, sigurno je da se Pjanić pored svega želi dokazati na Camp Nou i pokazati da je pravo pojačanje bez obzira ko su mu saigrači.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.