Bob Sapp je van borbi, ali još uvijek trenira

Sjećate li se zvijeri od koje su svi strahovali? Danas je još veći nego prije!

Midhat Šljivak

Bob Sapp je u jednom periodu borilačke karijere bio zaista ogroman izazov za sve borce.

Amerikanac je ring i oktagon dijelio sa nekim od najvećih imena borilačkog sporta. Karijera mu je krenula odlično, dobio je dva puta čuvenog Ernesta Hoosta na početku kicbox karijere, a dobro mu je išla i MMA karijera.

Međutim, Sapp je veoma brzo postao vreća za udaranje. Rijetko ko nije uspijevao da nađe recept za njeg i porazi su se nizali jedan za drugim.

Iako je gubio mečeve Sapp je bio veoma poželjan na brojnim priredbama. Dobijao je jako dobar novac za učešća, a jednom prilikom se čak borio i sa medvjedom u Japanu.

Naravno, od toga je jako dobro profitirao i nakon svega je očigledno odlučio da mu je dosta borbi. Posljednju je odradio na Rizin 13 turniru 2018. godine u Saitami kada je pobijedio Osunaarashija.

Iako je već dvije godine van borilačkog sporta Sapp i dalje ima veliku popularnost. Konstantno se pojavljuje u reklamama, posebno u Japanu i zbog svog izgleda je 'meta' brojnih kompanija.

Njemu to svakako ne smeta. Lak mu je put do novca i shvatio je da više ne treba dobijati batine kako bi dobro zarađivao. Naravno, trenirati nije prestao i danas zvijer izgleda čak i veće nego u svojim borbama.

Sapp je kickboxing karijeru okončao sa omjerom od 12 pobjeda i 19 poraza, dok je u MMA na 12 pobjeda i 20 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.