U trećem pretkolu Europa lige

Dug dan iza potencijalnog protivnika FK Sarajevo!

A. Čaušević

Sarajevo će u trećem pretkolu Europa lige igrati protiv Astane ukoliko klub iz Kazahstana u drugom rundi kvalifikacija izbaci Budućnost iz Podgorice. 

Dug dan je iza kluba iz Nur-Sultana. Velike probleme višestrukom prvaku Kazahstana stvara sada već bivši trener Michal Bilek.

Klupsko rukovodstvo je smijenilo Bileka nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka i poraza od Tobola, međutim nikako ne uspjevaju da se riješe češkog trenera.

Naime, Bilekovi agenti stvaraju probleme Astani i nikako ne mogu da pronađu zajednički jezik oko raskida saradnja.

Ekipa je prepuštena Paulu Ashworthu, dok je šef stručnog štaba i dalje na papiu Bilek iako već neko vrijeme ne vodi treninge.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U međuvremenu postignut je dogovor sa Igorom Kriushenkom. Bjelorus bi trebao postati novi trener, ali to u ovom trenutku nije izdvodilo zbog Bileka.

Inače, Sarajevo će u trećem pretkolu biti domaćin. Susret protiv Astane ili Budućnosti će se igrati 24. septembra prema svemu sudeći na stadionu Bilino polje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.