Navijači se uskoro vraćaju na stadione Premijer lige BiH?

Uz ograničenja i posebne mjere

Navijači se uskoro vraćaju na stadione Premijer lige BiH?

Nova sezona Premijer lige BiH je startala bez publike na stadionima. Međutim, to bi se ubrzo moglo promijeniti.

Predstavnici NFSBiH i Ministarstva zdravlja FBiH su danas u Sarajevu održali sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnosti prisustva publike na utakmicama Premijer lige BiH, naravno pod posebnim uslovima i ograničenjima - kako bi se minimizirao rizik od širenja koronavirusa.

Kako su istakli iz NFSBiH o ovoj temi će se razgovarati na narednom sastanku Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH i za sada postoji realna mogućnost da se u narednom periodu dozvoli prisustvo publike na utakmicama. Također, sutra bi predstavnici NFSBiH o ovoj temi trebali razgovarati i sa predstavnicima Instituta za javno zdravsto RS.

Kako bi izgledao povratak publike na stadione PL BiH?

Načelno bi bilo dozvoljeno 10% ukupnog kapaciteta stadiona, uz osiguranje poštivanja mjera socijalne distance od strane gledatelja.

Također, maksimalan broj ljudi na jednoj tribini bi bio 500, a ukupan broj gledatelja (bez obzira na kapacitet stadiona) za početak ne bi mogao premašivati 2000.

Da su gore navedene novine i moguće izmjene Covid-19 sportskog protkola zaista one o kojima se razmišlja za SportSport.ba je potvrdio direktor sektora za sport NFSBiH Emir Pilav.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nezvanično, utakmicama bi mogao prisustvovati i veći broj novinara i fotografa (do sada se radilo o maksimalnom broju od šest novinara i dva fotografa).

Na kraju ipak treba istaći da još uvijek sve zavisi od toga da li će krizni štabovi dati zeleno svjetlo za povratak publike na stadione Premijer lige BiH.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hoss
Cuj 2000 nebitno od kapa iteta stadiona, jbt nije isto smjestiti 2000 na Kosevo ili Grbavicu, i na MGM Arenu (bez omalovažavanja stadiona). Koji debili majko mila cccc
26 1
NAPOLI
Pa kod nas ne bi ni bilo preko 2000 izuzev nekih derbija
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi