Nouri je i dalje u teškom stanju

Probudio se iz kome, ali ne može da priča: "Kada je čuo da je Donny nazvao zaplakao je od sreće"

Endin Čaušević

Holandski fudbaler Donny van de Beek jučer je zvanično potpisao za Manchester United u koji je stigao iz Ajaxa

Van de Beek je za 40 miliona eura stigao na Old Trafford, te je potpisao petogodišnji ugovor s Crvenim đavolima. On se povezivao s Real Madridom i Barcelonom, ali na kraju je odlučio da karijeru nastavi u Premiershipu.

Nakon što je potpisao za United pozirao je s dresom ovog kluba, a potom je engleski klub objavio da će Van de Beek na leđima nositi dres brojem 34 u čast svog prijatelja Abdelhaka Nourija.

Nouri je bio saigrač Van de Beeka u Ajaxu, ali je 2017. godine njegova karijera prekinuta nakon što na utakmici doživio napad srčane aritmije, te je tri godine proveo u komi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Doživio je oštećenje mozga, a nakon što se probudio iz kome postalo je jasno da više nije onaj stari. S porodicom komunicira pokretom obrva i malim pokretima usana. Njegov otac Mohammed danas je otkrio da je Van de Beek nazvao njega da pita da li je u redu da nosi 34, a to je čuo i Nouri.

"Donny me nazvao i pitao da li je u redu da nosi broj 34. Rekao sam da mi je drago što to želi i da smo ponosni na njega. Nakon toga Appie je otvorio oči i vidio sam suze. Zaplakao je od dragosti i potez njegovog prijatelja ga je baš dirnuo. Suze su potekle kada je čuo Donnyjev glas. To je i za nas poseban dan jer nam je Donny kao prijatelj", rekao je Mohammed Nouri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.