"S njima ne poslujem"

Roman Abramovič igračima Chelseaja zabranjuje transfere u Tottenham

Edmir Škorić

Bogati vlasnik Chelseaja, ruski tajkun Roman Abramovič odbija da posluje sa rivalom iz sjevernog Londona, ekipom Tottenhama.

Abramovič odbija da proda bilo kojeg svog igrača u Tottenham, pa je svojevremeno čak zabranio transfer Carltona Colea na White Hart Lane iako je napadač bio završio ljekarski pregled sa Spursima.

Rus je Chelsea kupio 2003. godine i od tada, pa do danas, ne želi nikakve odnose sa tom ekipom.

Izbjegava bilo kakave transfere na relaciji dva tima, mada niko ne zna prave razloge takvog ponašanja vlasnika Plavaca.

Cole je baš govorio o tome kada je trebao da pređe u Tottenham prije nekoliko godina. "Skoro sam završio u Tottenhamu, odradio ljekarske i sve, a onda je Abramovič to otkrio i rekao mi: 'Vraćaj se, ne možeš kod njih, s njima ne poslujem'. Tako je sve propalo", rekao je Cole.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.