Defanzivac Italije u centru pažnje

Bonuccija pitali za Van Dijka, a on počeo pričati o svom saigraču: "On je 15 godina na tom nivou"

Endin Čaušević

Pored meča BiH - Poljska u našoj grupi Lige nacija sutra se sastaju još Holandija i Italija.

Jasno je da je ovo derbi sutrašnjeg programa, te da nas sigurno očekuje uzbudljiva utakmica. Italijani žele da se iskupe nakon kiksa protiv Zmajeva, dok Holanđani opuštenije ulaze u meč nakon pobjede protiv Poljske.

Dosta zanimljivo bilo je večeras na press konferenciji na kojoj je uz Roberta Mancinija tu bio još i Leonardo Bonucci.

Jedno od pitanja za defanzivca Italije od strane holandskih medija bilo je i da li misli da je Virgin van Dijk trenutno najbolji odbrambeni igrač svijeta, a Bonucci je dao zanimljiv odgovor.

"Sretni smo što možemo vidjeti u okršaju dvojicu najbolji defanzivaca na svijetu, a tu su Van Dijk i Chiellini. Van Dijk je dokazao u Premiershipu i reprezentaciji da zaslužuje Zlatnu loptu, ali Chiellini na tom rangu igra već 15 godina. Van Dijk je sjajan, ali ne smijemo izostaviti Chiellinija iz te grupe", poručio je Bonucci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.