Mancini ponovo na udaru: Italijanski novinari ga opet prozivali zbog greške protiv BiH

Na press konferenciji pred Holandiju

Mancini ponovo na udaru: Italijanski novinari ga opet prozivali zbog greške protiv BiH

E. Čaušević

Reprezentacija Italije sutra igra u gostima protiv Holandije meč drugog kola Lige nacija.

Italijani su još uvijek čini se u šoku što nisu upisali tri boda u petak protiv Bosne i Hercegovine jer je meč završen 1:1. No, sada ih očekuje teško gostovanje kod Holandije koja je u prvom kolu bila bolja od Poljske.

Pred sutrašnji meč održana je i press konferencija Italije, a Roberto Mancini je bio na meti nekoliko neugodnih pitanja. Italijanski novinari čini se nikako ne mogu da shvate kako je mogao napraviti grešku pred BiH u zapisniku kada je Acerbi igrao, a planiran je bio Chiellini.

Mancini se nakon utakmice pravdao da nije imao svoje naočale pri ruci, te da nije shvatio da postoji greška u zapisniku. Kako bi malo "smekšao" novinare odlučio je otkriti dio početnog sastava za sutrašnji meč.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"To je bila moja greška i više ne želim o tome. Mogu potvrditi koja četvorica igrača će početi sutra, a to su Donnarumma, Chiellini, Jorginho i Immobile. Nadam se da će ekipa odigrati dobro i bolje nego protiv Bosne kada nam stvari u toj utakmici nisu išle po planu", rekao je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi