Foto - EPA

Hrvatski trener dobio premiju

Kovač je vidio da je Bayern gospodski klub: Rijetko bi ko napravio ovako nešto za bivšeg trenera

M. Šljivak

Minhenski Bayern zasluženo je protekle sezone ponio naslov najboljeg tima Evrope.

Bavarci su bez poraza završili sezonu u Ligi prvaka i na kraju su pobjedom u finalu nad PSG-om (1:0) podigli trofej najbolje ekipe Starog kontinenta.

Do trofeja je ekipu odveo Hansi Flick, ali u Bayernu nisu zaboravili ni Niku Kovača, koji je ekipu poveo u novu sezonu.

Napravili su Bavarci gospodski potez, pa su premijom nagradili i hrvatskog stručnjaka sa kojim su se rastali na itekako lijep način.

"Da, dobio sam premiju za osvajanje Lige prvaka. Naravno, navijao sam za Bayern u finalu, ne zbog novca, jer sam još uvijek povezan sa ljudima iz kluba. Naravno da bih volio da sam ja bio tamo, ali Hansi i momci su odradili sjajan posao", istakao je Kovač.

Također, ističe da je upravo on tražio Flicka u stručni štab pred početak sezone.

"Hansi Flick je bio moja ideja. Predložio sam to mom bratu Robertu i Uliju Hoenessu. Uli je imao istu ideju i ubrzo je postignut dogovor", dodao je Kovač u razgovoru za Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hrvatski stručnjak je Bayern vodio godinu i po. Otkaz je dobio u novembru prošle godine nakon serije loših nastupa, a Bavarce je vodio ukupno 65 puta i ostvario je učinak od 45 pobjeda, 12 remija i osam poraza. Osvojio je tri trofeja.

Trenutno je trener ekipe Monaca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.