Velšanin odlazi u Englesku

Real Madrid pronašao način kako se riješiti Balea

Admin Čaušević

Real Madrid već neko vrijeme traži način i pravu formulu kako da se riješi Garetha Balea, a čini se da je konačno i uspio.

Kraljevi su pokušavali da raskinu ugovor s Baleom i tako prekinu vezu koja traje sedma godina, međutim Velšanin to odbija zbog visoke plate.

Marca piše da su u Madridu pronašli način kako da odlični ofanzivac napusti ekipu, spremni su pustiti Balea besplatno i dijeliti platu s novim klubom, tačnije Real bi snosio polovinu troškova plate.

Zinedine Zidane ne računa na 31-godišnjaka i u novoj sezoni ga u slučaju ostanka čeka sjedenje na klupi ili gledanje utakmica s tribina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real novu destinaciju Baleu traži duže od godinu. Najbliže odlasku je bio prošlog ljeta kada je bilo sve dogovoreno s kineskim Jiangsu Suningom, ali je transfer propao u posljednji čas.

Ovaj put, 12 mjeseci kasnije Real je spreman plaćati i polovinu plate Baleu u novom klubu samo da ga se riješi. Najviše interesa pokazuju Tottenham i Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.