Gostujući i rezervni dres skoro isti

To se nikada nije desilo: Barca i Real u sezonu ulaze skoro s identičnim garniturama dresova

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala ovog vikenda će imati razloga da uživaju jer počinju La Liga i Premiership.

Nakon nešto kraće ljetne pauze fudbal se nastavlja u skoro cijeloj Evropi, te će već ovog vikenda biti veliki broj utakmica na rasporedu.

U subotu se igra nekoliko mečeva prvog kola La Lige, a zanimljivo je da nećemo gledati Barcelonu, Real Madrid, Sevillu i Atletico Madrid koji će takmičenje početi tek od trećeg kola zbog toga što su igrali prošli mjesec evropske mečeve.

No, pred početak La Lige mediji pišu o novim dresovima Real Madrida i Barce i činjenici da su im dvije garniture skoro identične. Jasno je da su domaće garniture u znaku boja ovih klubova, ali preostale dvije su u istim bojama.

Oba kluba odlučila su se da preostale dvije garniture budu u rozoj, odnosno crnoj boji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.