Trener Plemića uoči gostovanja Mladosti DK

Žižović: Neki momci snažno kucaju na vrata prve postave, igrat će najbolji u ovom trenutku

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je održana press konferencija na kojoj je trener Mladen Žižović najavio susret 7. kola m:tel Premijer lige u kojem će Plemići na svom stadionu dočekati tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

"U goste nam dolazi tim koji se nakon lošijeg početka, tako da kažem 'povezao' i sigurno da u Mostar dolaze u dobroj atmosferi" kazao je Žižović i dodao:
"U svojim redovima imaju nekoliko odličnih mladih igrača koje ćemo sutra pokušati zaustaviti i napokon pokazati svoj puni potencijal, te u konačnici doći do nova tri boda koja bi nam donijela dosta toga dobroga. Nadam se dobrom rapsoloženju igrača i nadam se da ćemo doći do jako vrijedne pobjede".

"Pauzu smo proveli u Međugorju koja nam je unatoč dvjema vezanim pobjedama itekako dobro došla i gdje smo donijeli neke odluke. Nadam se da su igrači prihvatili analizu koju smo imali tamo i da su nadoknadili propušteno, jer kao što sam rekao, imali smo neke igrače koji nisu bili u optimalnoj formi i nadam se da će oni sutra to napokon i dokazati".

Osvrnuo se Žižović još malo na sutrašnjeg protivnika i debakl koji su doživjeli u Banja Luci na otvaranju prvenstva:

"Jasno je da taj poraz nije bio odraz njihove realne kvalitete, prije trenutnog stanja koje ih je pogodilo, a pritom mislim na koronavirus. Poslije te utakmice su se stisnuli i digli u formi. Iako se radi o timu koji nije nimalo za podcijeniti, mislim da ćemo mi biti ti koji ćemo se pitati na ovoj utakmici, te da ćemo zabiti golove na vrijeme i osvojiti nova tri boda" - kazao je Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zdravstveni bilten je više nego povoljan:

"Samo se Miljan Škrbić žali na neku ozljedu no ne radi se ni o čemu strašnom. Svi ostali su spremni i mislim da je ovo prvi put od početka sezone da imamo skoro 99% ekipe spremne za utakmicu. Moram reći da neki momci kucaju snažno na vrata prve jedanaestorice i da uoči večerašnjeg treninga imamo nekih dilema, ali samo odnos prema treningu i svemu ih vraća ili udaljava od konkurencije. Mogu samo reći da će igrati najbolji u ovom trenutku" - rekao je Mladen Žižović uoči utakmice s Mladosti. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.