Nastavlja se sedmo kolo Premijer lige

Tri zanimljiva susreta pred nama, Pecara u centru pažnje

Edmir Škorić

U okviru sedmog kola Premijer lige BiH danas će biti odigrane još tri utakmice.

Nakon što je u petak odigran derbi između Sarajeva i Borca na Koševu (4:2), večeras će se odigrati još jedan zanimljiv meč s epitetom derbija, budući da će na Pecari Široki Brijeg ugostiti Željezničar.

Plavi imaju dvije utakmice manje, a pobjedom na teškom gostovanju uspjeli bi da se vrate na tron. S druge strane, Široki koji je odigrao šest utakmica, dakle jednu manje u odnosu na neke ekipe, pobjedom bi se izjednačio s vodećim Sarajevom.

Obje ekipe su upisale neočekivane poraze prije odlaska na reprezentativnu pauzu. Plave je na Grbavici šokirala Mladost, dok je Široki deklasiran u Tuzli s 3:0, pa i jedni i drugi danas traže povratak na pobjedničke staze, s tim što je domaćin nešto svježiji jer je tim Amara Osima prije četiri dana igrao tešku utakmicu u Haifi protiv Maccabija.

"Eh sad, mi smo u situaciji kakvoj jesmo, vratili smo se puta i malo smo umorni što je logično jer smo imali tešku utakmicu. Ali, do utakmice ima dovoljno gdje mogu se igrači oporaviti. Mladi su i nisi kao trener stari pa da im teže to pada i ako ponovo zalaganje, disciplinu i solidarnost koji su imali pogotovo u prvom poluvremenu imamo se čemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvoreno bez obzira gdje se igralo ili ovdje ili na Pecari. Mislim da je u zadnjih par godina više pobjeda gostiju nego domaćina. Tako da i ova utakmica će biti otvorena, imamo ambicije da napravimo dobar rezultat, ali imaju i oni i vidjet ćemo nakon meča ko će biti u pravu", rekao je Amar Osim u najavi meča.

Veliki broj međusobnih utakmica odigrala su dva tima, a što se tiče večerašnje, koja počinje u 18 sati, teško ju je predvidjeti. Prema MOZZART kladionici, pravog favorita nema. Tek mala prednost na strani domaćina prema bukmejkerima. Kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

Prvi od tri meča igraju Krupa i Sloboda. Sloboda nakon uvjerljive pobjede nad Širokim, puna samopouzdanja i odmorna ide po nove bodove, dok Krupa također ima svoju računicu i mora da dobija bodove u ovakvim mečevima ako planira ostati u ligi. Krupin trener Zoran Marić najbolje je objasnio ciljeve svog tima u ovom duelu:

"Pripremali smo se i pripremamo se za ovu utakmicu s ciljem da pobijedimo, to je za nas pozitivan rezultat. Sve što neće biti pobjeda za nas neće biti dobar rezultat jer mislim da u ovom trenutku već imao bodovni zaostatak u odnosu na ostale", poručio je, između ostalog, trener Krupe.

Kolo će biti kompletirano zanimljivim duelom na Tušnju koji počinje u 20 sati. FK Tuzla City će ugostiti Radnik i svakako ima ulogu favorita, ali i gosti iz Bijeljine će se nešto pitati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla ima priliku da se pobjedom priključi samom vrhu, dok je trenutno desetopasiranom Radniku svaki bod bitan u borbi za opstanak. 

MOZZART nudi sjajne kvote na meč u Tuzli, a ponudu pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.