Brazilac dobio podršku sunarodnjaka

Felipe Melo Neymaru: "Šteta što ja nisam igrao..."

Edmir Škorić

Brazilski veznjak iz Palmeirasa Felipe Melo odgovorio je na poruku napadača PSG-a Neymara koji je na društvenim mrežama optužio igrača Marseillea Álvara Gonzáleza za rasističke uvrede.

Veliki francuski derbi između PSG-a i Marseillea završen je velikom pobjedom gostiju (1:0), ali najmanje se govorilo o tome. Fokus je bio na dešavanju na kraju meča, kada je izbila velika tuča među igračima dva tima.

Neymar je bio među petoricom koji su isključeni, a kasnije je Gonzaleza optužio za rasizam, čime je opravdao svoj potez i šamaranje protivničkog igrača, zbog čega ga čeka 5-10 utakmica suspenzije.

Dobio je podršku Neymar od mnogih, pa i od svog sunarodnjaka i bivšeg reprezentativca Brazila Felipa Mela.

"Bravo, šteta što nisam igrao protiv ovog je*enog rasiste", napisao je Melo na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još jedan koji je također želio pokazati da je na Neymarovoj strani je njegov bivši saigrač i prijatelj Dani Alves. Trenutni igrač Sao Paula, koji je tokom svoje karijere pretrpio neke epizode rasizma, objavio je sljedeću poruku nakon onoga što se dogodilo:

"I u sportu i u životu mi smo tu da nadahnemo ljude, preobrazimo živote i nema mjesto za ljude koji proklamiraju mržnju ili rasizam. Ne budi vođen mržnjom, brate moj, neka ti bude mir i dobrota koju nosiš u svojoj duši. Ljubav je jedini način borbe protiv mržnje, čak ako to na trenutak naškodi našoj prirodi! Volim te, mali brate", napisao je Alves.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.