Stigao ofanzivac

Mirza Halvadžić je novo pojačanje Slobode

Edmir Škorić

Nakon serije dobrih rezultata, FK Sloboda obradovao je navijače i sa novim pojačanjima.

Prvo je predstavljen 24-godišnji golman Luka Kukić, koji dolazi kao slobodan igrač, a prethodno je nastupao za Koronu Kielce, Osijek, Split, Imotski i Posušje, a zatim i Mirza Halvadžić.

On je ljubiteljima bh. nogometa poznat po svojoj avanturi u FK Željezničar prije nekoliko godina, a proljteos je postao član švedskog niželigaša Lunds BK. Sada je dogovorio dvogodišnju saradnju s Tuzlacima.

Halvadžić je napadač, može da igra i na obje strane i u sredini i stoga bi mogao biti izuzetno važan u timu Gradimira Crnogorca u nastavku sezone.

Sloboda je trenutno šesta sa 10 bodova i sa dvije uzastopne pobjede u kojima je dala po tri gola - prvo Širokom (3:0), a zatim i Krupi u gostima (3:2). Slijedi duel sa Sarajevom za četiri dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.