Beganović zablistao na Tušnju: Samo da ovako nastavim...

Stigao iz redova gradskog rivala

Beganović zablistao na Tušnju: Samo da ovako nastavim...

S. Mlaćo

Prelazak iz FK Tuzle City u FK Sloboda pokazao se kao pravi potez za Dženisa Beganovića.

Beganović je upisao dva pogotka i dodao jednu asistenciju u tri kola, te već sada pokazao da će vjerovatno biti najbolji potez struke FK Slobode u ljetnom prelaznom roku.

Beganović se u razgovoru za SportSport.ba prvo dotakao jučerašnje pobjede nad FK Krupa u kojoj je postigao jedan pogodak.

"Znali smo da će biti teška utakmica, spremili smo se dobro, otišli da napravimo nešto i hvala Bogu napravili. Vodili smo 2:0, stigli su nas sa dva brza gola na 2:2, no pokazali smo karakter i zabili treći pogodak", priča Beganović.

Sigurno nisi mogao ni zamisliti bolji start u Slobodi.

"Dobro je. Ekipa uvijek izbaci pojedinca, a zaslužni smo, kako za uspjeh, tako i kada ne ide. Mlada smo ekipa, željna dokazivanja sa dobrim karakterom".

Nakon par kola u Premijer ligi odlučio si napraviti potez koji se ne dešava baš često. Promijenio si dres i otišao u redove gradskog rivala. Cilj je predpostavljamo bila sredina gdje ćeš imati veću minutažu?

"Dogovor je bio da idem negdje gdje ću igrati, prva opcija je bila Sloboda i prihvatio sam objeručke. Hvala Bogu, sve ide u željenom smjeru, nadam se da ću tako nastaviti".

Na Tušanj za vikend stiže FK Sarajevo.

"Znamo da nam ne treba dodatna motivacija za tu utakmicu. Moramo biti bolji i na većem nivou nego protiv Krupe, te će sigurno doći i rezultat".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je trenutno na šestoj poziciji.

"Glavni cilj je da se klub stablizuje, a organizacija kluba je zaista na visokom nivou. Ako ovako nastavimo, opstanak u ligi sigurno neće doći u pitanje", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba ofanzivac FK Sloboda Dženis Beganović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Vena96
Svaka cast na ovolikoj borbi. Nadam se da ce i nastavak sezone biti kao i pocetak i da ces idalje resetati protivnicke mreze. Niko niko samo Sloboda!!!
6 0
Zenicanin
Ma slab je ovo igrac realno. Zivi bili pa vidjeli
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi