Trener Sarajeva nakon pobjede protiv Olimpika

Marinović objasnio zašto nije bilo Kovačevića: Nismo željeli ništa da rizikujemo

Endin Čaušević

Sarajevo je danas slavilo u zaostalom meču četvrtog kola Premijer lige BiH na gostovanju protiv Olimpika sa 3:1.

Izabranici Vinka Marinovića su po teškom terenu uspjeli da dođu do pobjede, te se s nova tri boda probiju na vrh tabele.

Nakon utakmice Marinović je govorio se obratio prisutnim novinarima, te se osvrnuo na današnju pobjedu bordo kluba.

"Mi smo danas i došli da ostvarimo pobjedu kako bi nastavili ovaj niz koji imamo do sada. Uspjeli smo to ostvariti i želim da na tome čestitam svojim igračima", rekao je Marinović i dodao.

"Sigurno da je dobro jer imamo širinu u ekipi i sve su to kvalitetni igrači. Isto tako imamo i jedan veliki broj utakmica pred sobom tako da je ta širina sigurno dobra".

Komentarisao je i činjenicu da Vladana Kovačevića nije bilo u konkurenciji za današnji meč.

"Kovačević još vuče problem nakon meča mlade reprezentacije u Moldaviji. Branio je protiv Borca, ali je osjećao bolove i nismo željeli ništa da rizikujemo. Također, Miličević je dobio udarac u rebra i srećom nema napuknuća, ali ni on danas nije mogao igrati. Tu je i Jukić koji je imao problem s tetivom i radi preventive oni nisu igrali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kratko je prokomentarisao i zgusnuti raspored svog tima.

"Mi smo i do sada igrali sve srijeda-subota i sada imamo taj novi ciklus i mislim da igrači to mogu podnijeti jer su dobro radili".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.