Sarajevo rutinski protiv Olimpika, šampion ponovo na vrhu

Bordo tim slavio na Otoci

Sarajevo rutinski protiv Olimpika, šampion ponovo na vrhu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva slavili su danas na Otoci protiv Olimpika (1:3) u zaostaloj utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je od samog početka utakmice imalo incijativu na sredini terena, ali se na prvu ozbiljniju šansu čekalo nekih 20-tak minuta. Kada je bordo tim ozbiljnije krenuo naprijed odmah su uspjeli da povedu sa 1:0.

Naime, golman gostiju Džafić odlično je degažirao loptu i uposlio Tatara koji je sjajno pogodio za 1:0 u 21. minuti utakmice.

Težak teren je otežavao igru za oba tima i zbog toga i nismo vidjeli neke lepršave akcije u prvom dijelu. Olimpik je zaprijetio prvi put preko Milovića koji je šutirao visoko preko gola.

Domaći tim najbolju šansu imao je u 44. minuti. Džafić je loše ispucao loptu koja dolazi do Zebe koji odmah šutira, no Dupovac blokira njegov udarac i spašava gol Sarajeva.

U drugom poluvremenu Sarajevo je ponovo kontrolisalo tempo igre. Odličnu šansu u 50. minuti imao je Mersudin Ahmetović koji je izašao sam ispred Hadžića, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Ahmetović je desetak minuta kasnije imao novu šansu nakon pasa Tatara, no ponovo je bio neprecizan. Međutim, u samom finišu utakmice uspjeli smo vidjeti čak tri gola.

Sarajevo je u 82. minuti povelo sa 2:0 nakon sjajnoj solo prodora Tatara koji je još bolje pogodio mrežu Vukova. Činilo se da je posao završen, ali se Olimpik uspio vratiti.

Samo tri minuta kasnije Faris Handžić ubacuje, a Milović glavom posprema loptu iza leđa Džafića glavom i to je sada 1:2.

No, već u narednom napadu Sarajevo je povisilo na 1:3. Samo što je ušao u igru Hebibović postiže gol i to nakon prelijepe kontre i nakon što je zaobišao golmana.

Sarajevo je sada prvo na tabeli sa 17 bodova i utakmicom više od drugoplasiranog Željezničara koji ima dva boda manje. Olimpik je posljednji s tri boda.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Olimpik - Sarajevo 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Hadžić, Milović, Bajraktarević, Dujmović, Ojdanić, K. Handžić, Zeba, Jusufi, Osmanović, Šišić, Hadžanović.

Sarajevo: Džafić, Dupovac, Šerbečić, Oremuš, Pidro, Sušić, Pejović, Rahmanović, Tatar, Fanimo, Ahmetović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Tako to radi naš najjači državni fudbalski tim trenutno, očekivano, lagahno i rutinski!
42 12
MUFCDOGROBA
Po formi, najbolji trenutno. Gazi samo
19 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi