Liga prvaka, 3. pretkolo

Ćivić i Kovačević na korak od sna, "krvniku" Sarajeva presudio penal

Admin Čaušević

Odigrana su još tri meča trećeg pretkola Lige prvaka. I u ovoj fazi kvalifikacija kao i u prethodne dvije igrao se jedan eliminacioni meč. 

U derbiju ove runde Ferencvaroš je izbacio Dinamo iz Zagreba. Tako su Adnan Kovačević i Eldar Ćivić došli na korak od Lige prvaka, dok Ameru Gojaku preostaje borba za Europa ligu.

Prvak Mađarske je poveo već u 70. sekudni kada je zabio Lovrencsics, a izjednačenje gostima iz Zagreba je donio nesretni Uzuni koji je zabio autogol.

Ako je sreća okrenula leđa Uzuniju u 23. minuti, onda ga je pogledala u 65. kada je istrčao kontru te rutinski savladao Livakovića za 2:1 i veliku pobjedu i prolazak dalje.

Sve trojica bh. fudbalera koji igraju za reprezentaciju BiH su bili starteri. Gojak i Kovačević su zamijenjeni sredinom drugog poluvremena, dok je Ćivić požutio u finišu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dynamo Brest koji je u drugom pretkolu izbacio Sarajevo je gostovato u Izraelu. Maccabi iz Tel Aviva je na kraju slavio sa 1:0, a "krvniku" bh. šampiona je presudio gol iz penala. Kazneni udarac u 50. minuti je uspješno realizovao Biton.

Nešto ranije je završen meč na Kipru između Omonije i Crvene Zvezde. Domaći su izbacili Beograđane poslije boljeg izvođenja penala sa ukupnih 5:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.