Dobio je klub i pojačanje, a on...

Kako je Moyes u ljeto 2013. godine upropastio 'poklon' od Sir Alexa?

Midhat Šljivak

David Moyes preuzeo je vođenje Manchester Uniteda od čuvenog Alexa Fergusona u ljeto 2013. godine.

Sir Alex je izabrao Moyesa kao svog nasljednika na Old Traffordu, ali on se tamo zadržao samo nekoliko mjeseci i dobio je otkaz zbog serije slabih rezultata Crvenih đavola.

Međutim, malo je poznato da je Ferguson pred odlazak ostavio Moyesu 'poklon', a to je bio dogovoren transfer tada velike nade Barcelone Thiaga Alcantare.

Španski fudbaler je imao dogovor sa Manchester Unitedom. Ferguson ga je godinama pratio, odlučio ga je potpisati i ostavio je Moyesu da pokupi slavu sjajnog potpisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, Moyes je sve upropastio. Otkazao je transfer jer nije znao dovoljno o igraču, pa je Thiago na kraju umjesto na Old Traffordu završio u redovima Bayerna.

Na kraju mu je transfer u Bayern donio mnogo. U Minhenu je osvojio sve što je mogao, a od danas on je fudbaler Liverpoola, te će imati šansu da igra protiv Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.