Nakon BiH, Grčke i Uzbekistana, Albanija će biti četvrta država u kojoj će svoj nogometni kruh okušati iskusni napadač

Bivši napadač Čelika, Mladosti, Viteza

Haris Dilaver novi igrač albanske Vllaznie · Zvanično

Dino Kurbegović

Prije 10-tak dana pisali smo da bi Haris Dilaver trebao svoju karijeru nastaviti u Albaniji.

Danas je konačno i završena saga oko njegovog narednog kluba, a to je albanska Vllaznija koju s klupe predvodi Thomas Brdarić.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je i ovaj 30-godišnji napadač.

"Istina je, danas sam zvanično postao član Vllaznie i zadovoljan sam novim klubom u svojoj karijeri. Potpisao sam ugovor na godinu dana, pun sam motiva da se pokažem ovdje u Albaniji i da opravdam epitet pojačanja. Klub je dobar, imaju velike ambicije i drago mi je što sam došao ovdje. Vjerujem da ću ubrzo debitovati za novi klub, a naravno i početi postizati golove, zbog čega sam i doveden ovdje", istakao je za SportSport.ba Haris Dilaver.


Dilaver je početkom godine potpisao za ekipu Nasaf Qarshi iz Uzbekistana, a početkom augusta nakon sedam odigranih utakmica raskinuo je saradnju s ovim klubom.

Zeničanin je karijeru počeo u NK Čelik, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te igrao za seniorski tim. Nakon toga odlazi u FK Vitez sa kojim je izborio historijski ulazak u Premijer ligu. Nakon dvije sezone u Vitezu odlazi u Mladost iz Doboja kod Kaknja, s kojom također ulazi u Premijer ligu, te se zadržava dvije godine, a kao najbolji strijelac kluba odlazi u grčki Platanias. Nakon pola godine vraća se u Čelik, kojem je svojim golovima pomogao da ostane u Premijer ligi. Slijedi novi odlazak u Mladost, te zatim povratak u Čelik, da bi u februaru ove godine nakon dugovanja napustio NK Čelik, te karijeru nastavio u Uzbekistanu.

Zanimljivo da za ekipu Kukesia od ove sezone nastupa i Kenan Horić, bivši saigrač Harisa Dilavera u Čeliku, te bi uskoro u Albaniji trebali gledati duel između nekadašnjih saigraća.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti