Haris Dilaver karijeru nastavlja u Aziji
Dilaver je napustio Bilino polje zbog neizmirenih obaveza, a mjesec dana nakon odlaska iz Čelika pronašao je novi klub

Bivši napadač Čelika narednu godinu igrat će u Uzbekistanu

Haris Dilaver karijeru nastavlja u Aziji · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon što je zbog neizmirenih obaveza dobio raskid ugovora s NK Čelik, Haris Dilaver svoju će karijeru nastaviti u Aziji. 

Ovaj 30-godišnji napadač, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Zeničana u narednih godinu dana nastupat će u Uzbekistanu. 

Dilaver je potpisao ugovor na godinu dana s ekipom Nasaf Qarshi. Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i sam nogometaš.

"Ja sam u Uzbekistan došao prošlog ponedjeljka, tokom prošle sedmice sam obavio ljekarske preglede, sve je prošlo kako treba i potpisao sam ugovor na godinu dana. Prvenstvo kreće u nedjelju, a prvu utakmicu gostujemo ekipi Qizilquma. Ovdje liga inače traje od marta do kraja godine. Sa mnom u klubu je i Marko Stanojević, koji je u prošlosti igrao i za Laktaše, a poslije za Šerif, Shakhtar Karaganda i druge klubove“, kaže Dilaver.

Klub ima visoke ciljeve za narednu sezonu

„Cilj nam je da se ove godine plasiramo u Azijsku ligu šampiona, stvarno imamo sjajne uslove, stadion je vrhunski, klub ima sve potrebno za treniranje i sav fokus će mi biti na treniranje i utakmice. Liga je veoma dobra, iz godine u godinu sve jača, dosta je i igrača s Balkana, nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi u klubu, te da ćemo ostvariti zajednički cilj“, kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

Dilaver je ove sezone u 14 nastupa za Čelik postigao dva gola, a prošle je sezone bio jedan od najboljih napadača u Premijer ligi i prvi strijelac Čelika. U svojoj karijeri još je nosio dres Mladosti, Viteza i grčkog Plataniasa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DanGraf
Gdjeee ???
2 0
ALLSTAR
Ljeto 2020 vraća se u Mladost Doboj Kakanj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi