Haris Dilaver napustio Aziju, vraća li se u Premijer ligu?
Dilaver je dobro poznato ime na premijerligaškim terenima, a hoće li ga neki klub angažovati iz bh.elite budući da je slobodan igrač, saznat ćemo u narednom periodu

Raskinuo ugovor u Uzbekistanu

Haris Dilaver napustio Aziju, vraća li se u Premijer ligu?

D. Kurbegović

Prije šest mjeseci zbog neizmirenih obaveza dobio je raskid ugovora sa NK Čelik, a svoju karijeru nastavio je u Aziji.

Riječ je o Harisu Dilaveru, 30-godišnjem napadaču, koji je u februaru ove godine potpisao jednogodišnji ugovor s jednim od najboljih klubova u Uzbekistanu. Riječ je o ekipi Nasaf Qarshi, za koju je ovaj Zeničanin dogovorio da odigra jednu sezonu.

Nakon sedam utakmica u ovom klubu, iskusni napadač dogovorio je raskid ugovora, te se vraća u BiH. Hoće li karijeru nastaviti u Premijer ligi BiH ili negdje drugo bit će poznato u narednom periodu.

Zeničanin je karijeru počeo u NK Čelik, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te igrao za seniorski tim. Nakon toga odlazi u FK Vitez sa kojim je izborio historijski ulazak u Premijer ligu. Nakon dvije sezone u Vitezu odlazi u Mladost iz Doboja kod Kaknja, s kojom također ulazi u Premijer ligu, te se zadržava dvije godine, a kao najbolji strijelac kluba odlazi u grčki Platanias. Nakon pola godine vraća se u Čelik, kojem je svojim golovima pomogao da ostane u Premijer ligi. Slijedi novi odlazak u Mladost, te zatim povratak u Čelik, da bi u februaru ove godine nakon dugovanja napustio NK Čelik, te karijeru nastavio u Uzbekistanu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dilaver je iskusan napadač koji u Premijer ligi ima blizu 200 nastupa, hoće li pojačati neki klub iz Premijer lige ili će karijeru nastaviti u inostranstvu, saznat ćemo vrlo brzo.

Top Komentari

Mustafa
Eto Slobodi šanse da kupi dobrog igrača sa kojim bi ostala, ako fukare i diletanti koji je vode uopšte imaju para i mozga da razmišljaju?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi