Sarajevo poslalo zahtjeva

Sarajevski derbi će biti prolongiran pod istim uslovom kao i hercegovački

A. Čaušević

Da li će se gradski derbi između Sarajeva i Željezničara igrati u planiranom terminu zavisit će od ishoda utakmice trećeg pretkola Europa lige Bordo tima.

Sarajevo i Željezničar prvi put ove sezone trebaju igrati u 9. kolu Premijer lige na stadionu Asim Ferhatović Hase. Planirani datum utakmice je ponedjeljak, 28. septembar.

Iz Titove 38b su zatražili odgodu okršaja s najvećim rivalom ukoliko izbace Budućnost jer bi ih 1. oktobra čekala utakmica play-offa Europa lige.

Iz takmičarske komisije NFSBiH su odlučili da uvaže zahtjev Sarajeva te će u slučaju pobjede nad prvakom Crne Gore tražiti novi termin za najveću utakmicu bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na identičan način je odgođena i utakmica 8. kola između Zrinjskog i Širokog Brijega. Hercegovački derbi se trebao igrati u nedjelju, ali je odgođen za neki novi termin jer Plemići 24. septembra u trećem pretkolu gostuju na Kipru, ekipi APOEL-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.