Željezničar objavio fotografiju koja niti jednog pristalicu Plavih neće ostaviti ravnodušnim

Sarajevski klub slavi 99. rođendan

Željezničar objavio fotografiju koja niti jednog pristalicu Plavih neće ostaviti ravnodušnim

A. Čaušević

U razmaku od nekoliko dana FK Željezničar i stadion Grbavica su proslavili rođendane. Klupski, 99. po redu je danas, a 57. godišnjica od prve utakmice u Dolini ćupova je bila u nedjelju, 13. septembra.

Željezničar je na društvenim mrežama objavio fotografiju koja niti jednog navijača Plavih neće ostaviti ravnodušnim, a kod nekih će možda izazvati i neku suzu.

Naime, radi se o prvom treningu igrača Željezničara iz 1996. godine. Zapadna tribina Doline ćupova je izgledala poput ruševine, a travnjak je bio sve osim fudbalskog terena.

Adnan Gušo, Bulent Bišćević, Ramiz Brajlović, Hadis Zubanović, Eldin Kunić, Edin Šopović, Almir Memić, Alen Kurt, Nijaz Brković, Nermin Fatić su neki od igrača sa fotografije. Trener je bio Dino Đurbuzović, a tadašnji klupski doktor Braco Jurišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas je stadion Grbavica doživjela transformaciju. Zapadna tribina je poprimilio novi izgled, izgrađena je i natkrivena istočna tribina, dok je novi teren najbolji u Bosni i Hercegovini.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Samo treba reći Željo!!!! Suvišno je bilo šta dodati!!!!
11 3
Brazuka
Uprava napolje . Za 99 godina donacije i slično. Kokosari oko kluba
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi