Preostali bh. predstavnici u Evropi

Sarajevo i Zrinjski u petak učestvuju u novom žrijebu

Admin Čaušević

Sarajevo i Zrinjski su jedina dva preostala predstavnika BiH u evropskim takmičenjima, tačnije u UEFA-inoj Europa ligi. 

Sarajevo i Zrinjski će 24. septembra igrati svoje mečeve trećeg pretkola Europa lige, a već u petak će se naći u novom žrijebu.

Naime, u Nyonu će sutra biti žrijebani potencijalni parovi play-offa, odnosno posljednje runde kvalifikacija za grupnu fazu Europa lige.

Sarajevo će se kao aktuelni prvak BiH naći u stazi šampiona, dok će Zrinjski biti u glavnoj stazi. Dakle, njihov žrijeb će biti odvojen.

U play-offu će se igrati jedan eliminacioni meč i to 1. oktobra, a prije toga Sarajevo i Zrinjski moraju izbaciti Budućnost u Zenici, odnosno APOEL u Nikoziji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.