Sarajevski derbi će biti prolongiran pod istim uslovom kao i hercegovački

Sarajevo poslalo zahtjeva

Sarajevski derbi će biti prolongiran pod istim uslovom kao i hercegovački

A. Čaušević

Da li će se gradski derbi između Sarajeva i Željezničara igrati u planiranom terminu zavisit će od ishoda utakmice trećeg pretkola Europa lige Bordo tima.

Sarajevo i Željezničar prvi put ove sezone trebaju igrati u 9. kolu Premijer lige na stadionu Asim Ferhatović Hase. Planirani datum utakmice je ponedjeljak, 28. septembar.

Iz Titove 38b su zatražili odgodu okršaja s najvećim rivalom ukoliko izbace Budućnost jer bi ih 1. oktobra čekala utakmica play-offa Europa lige.

Iz takmičarske komisije NFSBiH su odlučili da uvaže zahtjev Sarajeva te će u slučaju pobjede nad prvakom Crne Gore tražiti novi termin za najveću utakmicu bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na identičan način je odgođena i utakmica 8. kola između Zrinjskog i Širokog Brijega. Hercegovački derbi se trebao igrati u nedjelju, ali je odgođen za neki novi termin jer Plemići 24. septembra u trećem pretkolu gostuju na Kipru, ekipi APOEL-a.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Čuj ih što se bune, svakom se klubu treba zbog ovoga izaći u susret. Da je neki drugi klub ne biste se bunili, nego je problem što je Sarajevo. Znamo da vas boli što igramo treće pretkolo, što smo osvojili kup i dvije titule, što se prvenstvo prekinulo, što ste fasovali koronu, ali dajte molim vas, pazite da vas čir ne pukne. P.S. za one koji planiraju spominjati 8:3, to vam je jedini uspjeh zadnjih 7 godina, vi bolji u gradu, mi najbolji u državi.
16 7
Gameboy
Ma treba prekinuti prvenstvo skroz, samo nek sarajevo može igrat evropske utakmice cc
8 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi