Žrijeb u Nyonu

Sarajevo i Zrinjski će danas saznati potencijalne rivale u play-offu Evropske lige

Edmir Škorić

U petak će u Nyonu od 14 sati biti održan žrijeb parova play-offa Evropske lige.

Bh. predstavnici FK Sarajevo i HŠK Zrinjski naći će se u žrijebu i danas će i Mostarci i Sarajlije saznati potencijalne protivnike u play-offu Evropske lige.

Zrinjski nakon spektakularnog prolaza u Ljubljani protiv Olimpije ide na Cipar u 3. kolu kvalifikacija i igrat će protiv APOEL-a, dok će Sarajevo u Zenici ugostiti podgoričku Budućnost, koja je iznenadila Astanu jučer.

Treće pretkolo se igra 24. septembra, a play-off 1. oktobra i igra se samo jedna utakmica, za razliku od play-offa Lige prvaka, gdje se igraju dvije utakmice.

Veliki broj kvalitetnih timova ima priliku igrati play-off Evropske lige, pa tako i naši predstavnici za potencijalne rivale mogu dobiti neka od najvećih imena evropskog nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.