FOTO - EPA

Jović bi mogao u Seriju A

Jedan od najvećih promašaja Reala na meti Milana

Adnan Beganović

Srbijanski napadač Luka Jović mogao bi karijeru nastaviti u Milanu.

Prema pisanju italijanskih medija, Milan je u potrazi za napadačem koji će Ibrahimoviću omogučiti da "dođe do daha", odnosno koji će igrati u samom vrhu napada kada Zlatanu bude potreban odmor.

U opticaju je nekoliko imena među kojima se izdvaja Luka Jović na kojeg u Realu ne računaju.

Kraljevi bi ga rado posudili, no slaba je potražnja pa čak razmišljaju i o prodaji i to po mnogo nižoj cijeni nego su ga kupili.

Milanu se navodno ne žuri s obzirom da Rebić i Leao mogu odigrati u samom vrhu napada ukoliko za tim bude potrebe, pa su spremni čekati do samog zatvaranja prelaznog roka kada bi mogli krenuti po Jovića.

Podsjetimo, Jović je u Real stigao iz Eintrachta za 60 miliona eura, ali pokazao se kao jedan od najvećih promašaja kraljevskog kluba. U prošloj sezomni je imao 420 ligaških minuta u dresu Reala i postigao je samo dva pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.