"Supersonična" brzina

Ili je čovjek ili robot: Haaland branio korner, pa upalio "turbo" i deset sekundi kasnije slavio gol

Admin Čaušević

Računajući sva takmičenja Erling Haaland je prošle sezone zabio 44 gola u klupskim utakmicama, a odlično je ušao i u novu takmičarsku godinu.

U prvom kolu nove sezone Borussija Dortmund je na Signal Iduna Parku pobijedila Borussiju Moenchengladbach sa 3:0, a sjajni Norvežanin je postigao drugi i treći gol za domaće.

Posebno je impresivan bio treći gol popularnih Žuto-crnih kada je Haaland demonstrirao "supersoničnu brzinu" jer niti jedan protivnik nije bio u stanju da ga prati.

Ovaj 20-godišnjak se vratio u svoj kazneni prostor da brani korner, a desetak sekundi kasnije viđen je u protivničkom kako postiže gol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaista nevjerovatan trk posebice ako se u obzir uzme činjenica da je Haaland visok 194 cm pa baš i nije prirodno da je igračima te visine brzina jača strana.

Osim u Dortmundu Haalandovim odličnim partijama svakako može biti prezadovoljan i Mino Raiola koji će u budućnosti zaraditi ogroman novac od transfera sada već ubitačnog napadača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.