Karl-Heinz Rummenigge o odlasku Thiaga iz Bayerna

"Čekao me na parkingu, zagrlio me i pet minuta je plakao"

Edmir Škorić

Thiago Alcantara je jučer potpisao dvogodišnji ugovor s Liverpoolom.

Španski nogometaš je napustio Minhen poslije sedam godina i karijeru nastavlja u Engleskoj, a njegovom bivšem klubu pripalo je 22 miliona eura, s tim da sa bonusima iznos transfera može da se popne i do 27,5 miliona eura.

Transfer Thiaga u Liverpool dugo se najavljivao, da bi na kraju na njegovu incijativu Bayern popustio i ipak mu poželio sreću u novoj avanturi. Prethodno je, prije Bayerna, igrao za Barcelonu pet godina.

Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge priznao je da ga je Thiago čekao na parkingu nakon što je bilo jasno da prelazi u Liverpool.

"Transfer se dogodio u četvrtak. Kad sam ušao u garažu deset minuta kasnije, on je stajao na mjestu gdje uvijek parkiram. Prišao mi je, zagrlio me i plakao pet minuta Rekao je: 'Hvala vam što ste to dopustili'. Nevjerojatno sam bio sretan zbog njega što je pokazao kakvu kvalitetu ima u Lisabonu. To što nas napušta veliki je gubitak, u svakom smislu jer je također i sjajna osoba. Unatoč tome, poštivali smo da želi učiniti nešto novo. Uvijek se ponašao vrlo dobro. Na nevjerojatan način se oprostio od svih zaposlenika. I meni su potekle suze. Uvijek sam imao vrlo blizak odnos s njim. To je bila gotovo porodična veza", ispričao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dotakao se Rummenigge i Davida Alabe, koji odbija da potpiše novi ugovor i sa svojim visokim zahtjevima stvara probleme prvaku Njemačke.

"Naravno, vodit ćemo razgovore kako bismo pronašli rješenje. Svi žele da je to rješenje moguće, ponavljam: svi. Moramo vidjeti da nađemo rješenje koje je dobro za obje strane. Moramo da se suočimo s financijskim problemima zbog pandemije koronavirusa i naravno da ćemo to uzeti u obzir", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.