"Mišićni problemi" su bili samo izgovor

Alaba u petak nije igrao za Bayern

"Mišićni problemi" su bili samo izgovor

E. Škorić

Bayern je u petak otvorio novu sezonu pobijedivši Schalke s čak 8:0, a u timu nije bilo Davida Alabe.

S obzirom na to da je ključni igrač Bayerna, bilo je čudno da Austrijanac nije ni na klupi. U Bayernu su saopštili da zbog "određenih mišićnih problema" Alaba nije u timu, ali očito je to bio samo izgovor i da je pozadina drugačija.

Bayern već dugo vremena pokušava postići dogovor o nastavku saradnje s Alabom, ali njegovi ogromni zahtjevi su odbijeni i Bayern ne želi da mu da više od onoga što imaju Manuel Neuer i Robert Lewandowski.

Alaba i njegov agent traže platu između 20 i 25 miliona eura. Bayern nije spreman da ponudi toliko novca za novi ugovor, pa u posljednje vrijeme pljušte optužbe sa obje strane.

Uli Hoeness je Pinara Zahavija, agenta Alabe, nazvao pohlepnom piranom, a Hasan Salihamidžić je rekao da "Alaba očito ne poštuje svoje saigrače ako misli da zaslužuje više od Neuera i Lewandowskog".

Alabin ugovor vrijedi do sljedećeg ljeta i njegova tržišna vrijednost iznosi 65 miliona eura, a prelazni rok otvoren je do 5. oktobra zbog pandemije koronavirusa. Preostalo je 16 dana za raspravu, ali Bayern mora da požuri. Ne popusti li Alaba, bit će primoran da ga proda.

"Puno je rečeno na tu temu. U kontaktu smo s njim i Alaba zna koliko ga cijenimo kao čovjeka i igrača. Morate sagledati situaciju. Više ne živimo u nogometnom svijetu priej korone, živimo u nekom drugačijem svijetu. Odgovorni smo da uvijek uzimamo u obzir ekonomsku stranu", poručio je Oliver Kahn, koji je još jednom potvrdio da je suludo očekivati da se ispune zahtjevi koje traži Austrijanac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

A sam Alaba kaže da voli Bayern...

"To što sam mogao aktivno pomoći u oblikovanju ove jedinstvene priče čini me ponosnim svaki dan. Za mene ovaj klub nije bilo koji klub, to je moj dom, moja porodica. Legendarni crveni dres nosim već 12 godina, i to svaki dan s predanošću, ponosom i strašću, i još uvijek to činim", poručio je Alaba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spectron
Kakav problem s mišiće,problem sa ugovorom i budućom platom :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi