Odlično izdanje debitanata

Genoa bez problema protiv Crotonea, meč obilježila majstorija Pandeva

Endin Čaušević

Fudbaleri Genove danas su na svom terenu pobijedili Crotone sa 4:1 u okviru prvog kola Serije A.

Genoa je na fantastičan način počela novu sezonu, a navijače ovog kluba može radovati što su se pojačanja pokazala kao pun pogodak. S druge strane, Crotone je odigrao jako skroman meč i čini se da će se oni boriti ove sezone za opstanak u društvu najboljih.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i poveli već u šestoj minuti kada je Destro zatresao mrežu Crotonea za 1:0. Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 2:0 za Genovu.

Ovaj put u centru pažnje bio je iskusni Goran Pandev koji je fantastično lobovao golmana gostiju i pokazao da još uvijek nije za penzije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Crotone je u 28. minuti uspio da smanji na 2:1 golom Rivierea, ali je to bilo sve što su uradili danas. Samo šest minuta kasnije gol za 3:1 postigao je Zappacosta koji je danas debitovao za domaće.

Konačnih 4:1 postavio je još jedan debitant u 75. minuti, a to je Marko Pjaca koji je u Genovu stigao na posudbu iz Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.