Zahtjevan zadatak pred Plemićima

APOEL u pobjedničkom raspoloženju dočekuje Zrinjski

S. Grebović

Mostarci će u četvrtak veče biti na teškom ispitu kod ekipe APOEL-a.

Zrinjski je u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope u gostima nakon produžetaka i velike borbe slavio u Ljubljani kod Olimpije rezultatom 3:2 i tako zakazao okršaj sa kiparskim APOEL-om.

Protivnik je favorit bez sumnje, ali uz požrtvovanu igru i maksimalno zalaganje sve je moguće, pogotovo jer se igra samo jedan meč.

APOEL je za razliku od Zrinjskog za vikend igrao svoju utakmicu u prvenstvu, na gostovanju kod Paralimnija, kojeg je rutinski savladao sa 2:0. Strijelac oba gola bio je Norvežanin Ghayas Zahid u 2. i 73. minuti susreta.

Kiparani su i dalje daleko od vrha, tek su na sedmoj poziciji, ali su tako vezali treću uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima i na najbolji način najavili dvoboj sa Mostarcima.

Susret između APOEL-a i Zrinjskog igrat će se u četvrtak od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.