Minimalac na domaćem terenu protiv Sheffielda

Martinez na debiju odbranio penal, Konsa donio pobjedu Aston Villi

Esmer Oštraković

Nogometaši Aston Ville ostvarili su pobjedu od 1:0 protiv Sheffield Uniteda na domaćem terenu u okviru 2. kola Premiershipa.

U dosta tvrdoj utakmici, domaća ekipa je bila bolja za jedan gol, a pobjedu je Aston Villi donio Konsa.

Krenulo je sjajno za domaće jer su već od 12. minute imali igrača više. Naime tada je Egan dobio direktan crveni karton.

U 34. minuti Lundstram je imao priliku da sa bijele tačke dovede goste u vodstvo, ali je novi golman Aston Ville, Martinez, odbranio penal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedini gol, vrijedan tri boda, viđen je u 63. minuti, a postigao ga je Konsa. Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekolio šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Aston Villi je ovo bila prva odigrana utakmica, te su upisali pobjedu i nalaze se na devetoj poziciji, ali sa utakmicom manje, dok je Sheffieldu ovo bio drugi poraz u dvije odgrane utakmice, te se nalaze na 17. mjestu na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.