FOTO - EPA

Edin je odlučio poštovati Romu

Zbog gospodskog stila karijeru će završiti, a neće zaigrati u "velikom" klubu · Komentar

Adnan Beganović

Da je fudbal ponekad doista surov pokazuju i posljednja deševanja u vezi fudbalske sudbine bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeke.

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine u smiraj karijere mogao je konačno zaigrati za "veliki" klub. Kada kažemo "veliki" onda mislimo na evropske okvire. Uz dužno poštovanje, Wolfsburg, Manchester City i Roma, to nisu. A, Juventus jeste, jedan od najvećih evropskih pa samim tim i svjetskih klubova.

I do prije par dana činilo se da je sve gotovo, da će Edin u smiraj karijere uživati igrajući u Juventusu. Zaslužio je, za sve ono što je postigao u fudbalu počevši u tada ratom razorenom Sarajevu.

Međutim fudbal zna biti surov i to često prema fudbalerima koji su ostavili dubok trag, koji su ako ništa "natjerali" ljude u svojoj domovini da bar na trenutak zaborave na sve probleme sa kojima se svakodnevno susreću i bar na trenutak uživaju gledajući svog idola kako širom Evrope trese mreže.

I kada mu je fudbal trebao vratiti, pokazao je svoju surovu stranu. Sve je bilo dogovoreno za prelazak u Juventus. Edin je želio obući dres velikana iz Torina, čak se prema pisanju italijanskih medija, oprostio i sa svojim najboljim prijateljima iz Rima, a danas je prema planu trebao odraditi i prvi trening u Juventusu.

Međutim, u nedjelju se prema pisanju italijanskih medija Džeko počeo bojati najgoreg, a u kasnim večernjim satima ga je nazvao direktor Juventusa Fabio Paratici i objasnio mu je da Stara dama više ne može čekati, da ulaze u preveliki rizik.

Bio je to veliki udarac za Džeku, koji je kako pišu italijanski mediji, i u momentima kada je silno želio u Juventus, ostao gospodin u kopačkama. Bez kontroverzi ili forsiranja Romu je obavijestio da želi iskoristiti posljednju šansu u karijeri kao bi se borio za velike stvari. No, na kraju je ipak ostao gorak ukus.

I da, mogao je Edin, a možda je najveća greška što nije, tražiti prodaju. Odlučio je poštovati Romu i vjerovatno zbog tog svog "gospodskog stila" karijeru će završiti, a neće osjetiti šta znači igrati u fudbalskom velikanu.

A, da je posao bio gotovo završen govore i informacije sa Apenina da je Džeko u Torinu već pronašao dom u kojem će živjeti. Trebala je to biti vila koju je nedavno napustio Miralem Pjanić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.