Bolna naslovnica La Gazzette dello Sport: Ćao Džeko...

Morata stigao u Torino

Bolna naslovnica La Gazzette dello Sport: Ćao Džeko...

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko će prema svemu sudeći ostati u Romi jer je Juventus odlučio angažovati Alvara Moratu.

Španski napadač sinoć je doputovao u Torino i očekuje se da će danas odraditi ljekarske preglede. Morata će doći na posudbu iz Atletico Madrida koja će Staru damu koštati deset miliona eura.

Sigurno da je ovo veliki udarac za Džeku koji je još prije nekoliko sedmica sve dogovorio s Juventusom, ali na kraju je transfer prema svemu sudeći propao.

Roma nije željela da pusti Džeku dok ne dovede Milika, a Poljak očito ne može tako lako da se rastane s Napolijem. Juventus više nije imao strpljenja i odlučili su u svoje redove dovesti Moratu.

La Gazzeta dello Sport posvetila je dio naslovnice ovoj sagi, te su poručili da je Andrea Pirlo izabrao Moratu kao novu devetku Juventusa.

"Pirlova 'desetka' je Morata. Ćao Džeko, Španac se vraća na posudu za deset miliona godišnje", piše Gazzetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Morata je u Juventusu igrao dvije sezone od ljeta 2014. do 2016. godine i ostavio je veoma dobar utisak. Ukoliko se pokaže i ovaj put Stara dama će imati šansu da otkupi njegov ugovor za 35 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blacky
Mole iz zelje da se ipak uplate pare hahahahhah
25 3
Darkwood
Nije sto je nas ali dzeko je puno bolji. Ovaj morata odigra jednu top tekmu onda zareda 10 utakmica gdje je nevidljiv, smeta u napadu, pogrešno kreće. Stvarno nerazumijem potez Juventusa. Najbolji scenario sad bi bio da u nedelju roma uzima Juventusa sa 2-1.. dva gola Dzeke. Sretno momcino.
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije