Foto - EPA

Trčao je 97 metara

Izmjerena je brzina Erlinga Haalanda u nestvarnom sprintu: Momak je jednostavno čudo prirode

Midhat Šljivak

Erling Haaland je oduševio sve već u prvom kolu Bundeslige.

U pobjedi Borussije Dortmund nad imenjakom iz Moenchengladbacha zabio je dva gola, a posebno je sve oduševio kod gola za konačnih 3:0.

Haaland je iz odbrane imao nejverovatan sprint. Izgledalo je kao da je upalio 'turbo' u odnosu na sve druge, a precizni Nijemci su izračunali koliko je pretrčao, te brzinu kojom je išao.

Norveški napadač je u ovoj akciji pretrčao ukupno 97 metara i dostigao je brzinu od 35 km/h, što je svakako nevjerovatna brzina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kilometar više od njega je uspio da trči Kylian Mbappe, a za nijansu ispred je još nekoliko fudbalera kao što su Aubameyang, Walker, Inaki Williams.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.