Ili je čovjek ili robot: Haaland branio korner, pa upalio "turbo" i deset sekundi kasnije slavio gol

"Supersonična" brzina

Ili je čovjek ili robot: Haaland branio korner, pa upalio "turbo" i deset sekundi kasnije slavio gol

A. Čaušević

Računajući sva takmičenja Erling Haaland je prošle sezone zabio 44 gola u klupskim utakmicama, a odlično je ušao i u novu takmičarsku godinu.

U prvom kolu nove sezone Borussija Dortmund je na Signal Iduna Parku pobijedila Borussiju Moenchengladbach sa 3:0, a sjajni Norvežanin je postigao drugi i treći gol za domaće.

Posebno je impresivan bio treći gol popularnih Žuto-crnih kada je Haaland demonstrirao "supersoničnu brzinu" jer niti jedan protivnik nije bio u stanju da ga prati.

Ovaj 20-godišnjak se vratio u svoj kazneni prostor da brani korner, a desetak sekundi kasnije viđen je u protivničkom kako postiže gol.

[twitter]https://twitter.com/El_Loco_Jo/status/1307396646800633856[/twitter]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaista nevjerovatan trk posebice ako se u obzir uzme činjenica da je Haaland visok 194 cm pa baš i nije prirodno da je igračima te visine brzina jača strana.

Osim u Dortmundu Haalandovim odličnim partijama svakako može biti prezadovoljan i Mino Raiola koji će u budućnosti zaraditi ogroman novac od transfera sada već ubitačnog napadača.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
Sve to stoji samo mogli ste spomenuti i asistenciju koja je za svaku pohvalu.
13 0
JJ90
"Mali" je toliko gladan golova i uspjeha, da to nije normalno. Ne navijam za BVB, ali ih gledam zbog njega.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi