Zna se koliko će pobjednik inkasirati

Koliko novca je u igri za sutrašnji okršaj Sarajeva i Budućnosti?

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra na Bilinom Polju dočekuju Budućnost iz Podgorice u okviru drugog pretkola Evropske lige.

Bordo klub ima veliku priliku da se domogne play-offa jer je jasno da su veliki favoriti u sutrašnjem meču. To najbolje pokazuju i ponude na kladionici jer je kvota na pobjedu Sarajeva daleko manja nego na pobjedu gostujućeg tima iz Podgorice.

Bh. prvaku na ruku ide i činjenica što se igra samo jedan meč, te u slučaju pobjede protiv Budućnosti odmah se mogu okrenuti play-offu i meču protiv boljeg iz duela Riga - Celtic.

Sarajevo je dosadašnjim nastupom u Evropi itekako napunilo kasu jer su zaradili već skoro 1.5 milion eura. Plasman u prvo pretkolo Lige prvaka donio je Sarajevu u startu 800.000 eura, dok su pobjedom protiv Nomadsa inkasirali još dodatnih 400.000 eura.

Iako je Sarajevo u drugom pretkolu LP poraženo od Dynamo Bresta time su osigurali plasman u treće pretkolo EL što im je donijelo zaradu od 280.000 eura.

S druge strane, Budućnost je oborila rekord što se tiče zarade od Evrope jer su u dosadašnjim kvalifikacijama inkasirali 1.050.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sutrašnji meč je od velikog značaja jer će pobjednik u play-off i doći na samo jedan korak od grupne faze. No, također u igri je i pozamašna svota novca jer će pobjednik sutrašnje utakmice na Bilinom Polju zaraditi dodatnih 300.000 eura.

Ukoliko Sarajevo pobijedi Budućnost odlazak u play-off otvara neke druge dimenzije jer pobjedom u tom meču i plasmanom u grupnu fazu klub može zaraditi nevjerovatnih 2.290.000 eura, ali korak po korak.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.